DOŚĆ INTERESUJĄCE KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień [...]
Od razu napisze, że jeszcze nie zrobiłem, ale planuje w ciągu najbliższych dni zrobić LEKKI BUDYŃ!Jak wiemy, normalny budyń(bez dodanego cukru i masła) to właściwie sama skrobia ziemniaczana i aromat. Ze względu na to, że zazwyczaj nie dodaje masła a i tak mi smakuje to odpada nam niezdrowy tłuszcz! (tu pytanie do specjalistów co proponujecie [...]
Na forum nie było mnie znowu jakies miesiąc, wiec na odświerzenie podrzuce taki oto artykulik. Myśle że jest wartościowy, tym bardziej przyda się osobą które rzuciły się na nowy produkt Coca Coli - Cola ZERO. Aspartam, czyl popoularny 'słodzik nie zawierający cukru'. Popularny wśród osób odchudzających się, jest dodawany do żywności, zawierają go [...]
Witam Całkiem smaczny sernik, który wykonałem w wersji LC, ale można go bez problemu przerobić w razie potrzeb...dodać więcej owoców, cukru (ja nie dałem), galaretkę i uzyskamy dobry posiłek na IIśniadanie, który można zjeść bez problemu w pracy. Na zdjęciu porcja 200 g 29b\1t\17ww\202kcal [...]
Fasolowe ciasto - „Blondie” /SFD/Images/2016/3/16/54f77956ac074cda811fffa44ccdeefb.jpg /SFD/Images/2016/3/16/6059fc15aab1460b8c014d4c2f21c3a3.jpg Idealne ciacho do kawy - nie tylko dla tych co dbają o sylwetkę i „czystą” michę. Nikt się nie domyśla z czego jest zrobione, fasola jest niewyczuwalna. :-) Składniki potrzebne na ciasto: - 220g białej [...]
[...] Jedziemy to tak: Wode zagotowac. W goracej wodzie (te 300 ml to juz ugotowana) rozpuscic zelatyne, odstawic do schlodzenia. Potem do blendera twarog, zelatyne, slodzik i dodatki. Zmasakrowac to blenderem, przelac do miski, do lodowki i po 1 - 2 h jest ptasie mleczko. Mozna zrobic polewe z czekolady gorzkiej jak ktos chce. [...]
Witam, zamierzam zacząć dietę, w której chcę przybrać na masie. Chciałbym się dowiedzieć - Do osładzania używać normalnego cukru, czy słodzika (zdrowy, czy jednak nie?).
Witam.. Moje pytanie dotyczy przypraw slodzacych. ktorymi mozna poslodzic , herbate , kawe itp.. ktory z nich jest najbezpieczniej? ktory z nich najmniej jest w stanie wplynac na nasza sylwetke (czyt. nie zaleje / nie zatlusci) . Prosze o pomoc
Witam.Co będzie lepsze/zdrowsze do posłodzenia dania cukier trzcinowy nierafinowany czy słodzik?W Tesco był dwa słodziki na bazie aspartamu o taki aspartamu i na bazie cyklaminianu i sacharynianu o taki cyklaminianu cukier trzcinowy nierafinowany trzcinowy. Zmieniony przez - ~Igor w dniu 2013-03-25 16:52:24 Zmieniony przez - ~Igor w dniu [...]
Cukier mniej tuczący niż niskokaloryczny słodzik! Niewiarygodne? A jednak - naukowcy odkryli, że sztuczne słodziki, które mają wspomagać odchudzanie, działają w ludzkim organizmie wprost przeciwnie - pisze "Daily Mail". Dzieje się tak dlatego, że słodki smak przygotowuje organizm na przyswojenie dużej ilości kalorii (jak dzieje się przy jedzeniu [...]
Keczup wytwarza się z pomidorów, zanim więc odpowiemy na pytanie tytułowe, musimy spojrzeć na cechy, jakimi charakteryzuje się pomidor. Pomidor warzywo czy owoc? Jest to „odwieczne” pytanie. Według Encyklopedii Britannica możemy z powodzeniem nazywać pomidora zarówno owocem, jak i warzywem. Dlaczego? Gdy spojrzymy na pomidora pod kątem botanicznym [...]
Aspartam to syntetyczny słodzik, który jest około 200 razy słodszy od zwykłego cukru, ale ma znikome ilości kalorii. Znajduje się w wielu produktach, które znaleźć można w sklepach, zwłaszcza tych, które są reklamowane jako "bez cukru" czy "light". Możemy go znaleźć przede wszystkim w dietetycznych napojach lub pod postacią tabletek/proszków [...]
Ochota na zimny napój gazowany, szczególnie w ciepłe, letnie dni, dopada chyba każdego. Problem, a nawet dwa pojawiają się jednak w sytuacji, gdy nie chcemy dostarczyć zbędnych cukrów prostych oraz gdy mamy niewielki fundusz na tego typu zachcianki. W przypadku pierwszego problemu z pomocą przychodzą nam, dostępne w szerokiej gamie produktów, [...]
Wiele osób zastanawia się, co może pić podczas redukcji. Wszędzie tylko ta woda, woda, woda... No i my też powiemy, że przede wszystkim woda, ale nie samą wodą człowiek żyje... Dobre nawodnienie organizmu to podstawa jego prawidłowego funkcjonowania. Nawet lekkie odwodnienie ma istotny wpływ na naszą sprawność i ogólną formę sportową. Dobre [...]
Niedawno opublikowano badanie Alexandry G. Yunker i in. które przez leniwe osoby będzie używane jako „żelazny dowód” na szkodliwość słodzików. Czy sukraloza będzie kozłem ofiarnym? Wyniki tego eksperymentu są tak niechlujnie opracowane, iż nie dałem rady ustalić, o ile wzrosła podaż kalorii po wypiciu napoju z sukralozą w porównaniu do [...]
Stewia zdobywa coraz większe uznanie konsumentów. To wyjątkowy i naturalny słodzik, który nie tylko ogranicza zagrożenia zdrowotne związane ze spożyciem cukru, ale jeszcze sam z siebie wykazuje cenne właściwości prozdrowotne. Słodkie androgeny Wyjaśnienia dla anabolicznej aktywności stewizydu możemy się doszukać w nieco wcześniejszym badaniu… [...]
Czy tego chcemy, czy nie, do użytku weszła cała masa zamienników cukru (aspartam, acesulfam K, sukraloza). Niestety z reguły ludzie nie używają rozumu, ale emocji. Zamiast rozważyć realne zagrożenia wolą szukać tych urojonych. Co najgorsze na manipulację podatne są nawet osoby z wyższym wykształceniem. Czy słodziki tuczą? Nie ma na to żadnych [...]